Specialist in E-mail Delivery
Menu

Anti e-mail phishing

E-mail phishing is een steeds groter probleem aan het worden. Waar in 2011 voornamelijk financiele instellingen werden getroffen door fraude via e-mail raakt het nu steeds vaker andere branches en webshops. Daarnaast worden phishers steeds beter en creatiever in hun pogingen om persoonlijke- en betaal gegevens te ontfrutselen. Reputy biedt een aantal oplossingen om phishing via e-mail inzichtelijk te maken en tegen te gaan.

Bescherming tegen e-mail phishing via e-mail delivery en transparantie

Reputy biedt al een aantal jaren diensten aan op het gebied van SMTP relay & e-mail delivery. Veel van de gebruikte technieken om e-mail goed af te leveren hebben te maken met de transparantie van u als verzender van e-mail. Deze maatregelen hebben daarom ook invloed op de mate waarin u als verzender ontvankelijk bent voor e-mail phishing. Om een goede start te maken in de strijd tegen e-mail phishing is het dan ook zaak om als eerste de transparantie van u als verzender te vergroten middels het toepassen van e-mail delivery technieken.

Bescherming tegen phishing op de eigen domeinen

Sinds 2012 bestaat er een nieuwe techniek (DMARC) waarmee u uw eigen domeinen tegen e-mail phishing kunt beschermen. Deze techniek borduurt daarbij voort op de authenticatie mechanismen SPF en DKIM. DMARC zorgt er ook voor dat inzichtelijk wordt welke e-mailservers versturen uit naam van uw domein doordat deze techniek informatie verstrekt waarmee rapportages kunnen worden opgesteld. Reputy helpt bij het inregelen en monitoren met behulp van deze technieken en zorgt voor de opvolging als fraude geconstateerd wordt.

Bescherming tegen phishing middels look-a-like domeinen

E-mail en website phishers maken gebruik van domeinen die sterk lijken op de domeinen van hun slachtoffers. Dit noemen wij phishing middels look-a-like domeinen. Tegen deze vorm van phishing zijn verschillende oplossingen bedacht. Reputy heeft ervaring met aanbieders van software die deze oplossingen gebruiken en kan helpen bij de keuze om tot een 'best of breed' oplossing voor uw organisatie te komen. Daarnaast kan Reputy ook het beheer van deze tools voor haar rekening nemen zodat u geen omkijken heeft naar het anti-phishing vraagstuk.

Het voorlichten van uw klanten over phishing

Zoals uit de bovengenoemde oplossingen duidelijk wordt kunt u het phishers moeilijker maken om slachtoffers op uw merk of domein te bereiken. Het kan echter altijd voorkomen dat een phishing e-mail, ondanks de goede voorzorgsmaatregelen, toch een ontvanger bereikt. Het is daarom raadzaam om uw klanten goed in te lichten over hoe zij phishing e-mail kunnen herkennen en fraude middels e-mail phishing kunnen voorkomen. Reputy heeft ervaring met het opzetten van campagnes om e-mail phishing op de juiste manier onder de aandacht te brengen zodat dit onderwerp ook bij uw klanten bekend is. Wij voorzien u graag in onze expertise om dergelijke campagnes op te zetten en goed uit te werken.

Contact

Wilt u meer informatie over onze anti phishing maatregelen, neem dan contact met ons op. U kunt een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. We antwoorden u dan per email zo snel mogelijk. Bellen kan natuurlijk ook. We zijn te bereiken onder nummer (020) 346 90 18.